sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Perfect Stranger

Plastiikkakirurgia on nykyajan ilmiö. Onhan sitä ollut olemassa jo aikaisemmin, mutta mielestäni pyrkimys täydelliseen kauneuteen on yksi 2000-luvun merkittävimmistä ominaisuuksista. Plastiikkakirurgia on keino siihen, eikö? Yksi niistä. Mutta siitä ei saa puhua ääneen. Veikkaisin, että 95% teinitytöistä on päässään salainen ostoslista, josta ei mainitse kavereilleen muuten kuin halvan vitsin muodossa. Lista näyttää todennäköisesti tältä:

Kiinteä vartalo
Kiloja pois
Kiiltävät, tuuheat hiukset
Kaunis hymy
Paksut huulet
Isot, mantelinmuotoiset silmät
Korkeat poskipäät
Ovaalinmuotoiset kasvot
Kapea, siro nenä
Sopivankokoiset rinnat (silikonithan on rumat, eikä pienissä tisseissä ole mitään vikaa, mutta täytyyhän sitä muotoja olla!1)
Hyvät sääret, peppu, vatsa, käsivarret
Maailman coolein vaatekaappi
Muiden kateus ja ihailu

Kaikki nämä voisi jakaa vielä alakategorioihin, mutta en jaksa. Jokaisella on kuitenkin omat mieltymyksensä, joten voisi olla aika älytöntä kirjoittaa silmien perään: väri, sininen. Yleisesti ottaen siihen kohtaan voisi ehkä kirjoittaa: oman vastakohta/jokin muu kuin oma.

Joku saattoi huomata, että käytin aiemmin sanaa 'teinitytöt'. Lista pätee varmasti aikuisiinkin naisiin, mutta 2000-luvun ihmelapsia värittää poikkeuksellisen huono itsetunto ja pakkomielle näyttää hyvältä. En todellakaan ole itse mikään poikkeus, jos joku nyt kuvitteli että tämän postauksen tarkoitus on vittuilla demiteinien kiinteytyskeskusteluille ja "oon 175cm/45kg, sopiva??"-otsikoille.

Miten tämä kaikki sitten liittyy Rolf Nordströmin taikasormiin? Olennaisesti. Mihin naiset vertailevat itseään ja saavat käsityksensä kauneudesta, seksikkyydestä ja siitä, että juuri siihen pitää pyrkiä? Äideistään? Lol.

Julkkiksista. Kuten on käynyt selväksi, ihailen älyttömästi tiettyjä henkilöitä sekä ulkonäöllisesti että psyykkisellä tasolla. Mutta miksi? Koska he ovat kauniita. Haluan itsekin olla kaunis. Jostain syystä nyky-yhteiskunnan edellytys menestykseen ja hyvään elämään on esteettisesti hyväksyttävä ulkomuoto, joten sen kanssa meidän on myös elettävä. Olkoonkin, että tämä käsitys on aivopessyt meidät vihaamaan vähintään yhtä kohtaa kehostamme joka hetki. Katsomme siis maailman kuuluisimpien naisten kuvia lehdissä, netissä ja huokaamme sitten itseksemme kun seuraavan kerran kävelemme peilin ohi.

Pointtini on kuitenkin se, että onko leikkaussalissa tuotettu kauneus aitoa? Ryhdyin hieman tutkimaan julkkisten oletettuja kauneusleikkauksia ja koin lieviä järkytyksiä. Monet tämän hetken upeimmista olivat 5-10 vuotta sitten täydellisen erinäköisiä kuin tänä päivänä. Minulla ei ensinnäkään ole epäilystäkään siitä, etteikö mm. Megan Foxin kasvoja ole kokonaan rakennettu uudelleen ja siten saatu näyttämään nykyiseltä "bomb shelliltä".

Vuonna 2004:
What the hell?!

Vertailun vuoksi pari vuotta sitten vasemmalla, versio 2009 oikealla:

Megan Foxin kasvoja on muotoiltu järkyttävän paljon. Transformers onkin aika osuvanniminen elokuva jossa esiintyä. Tässä ei enää ole kyse baby fatin katoamisesta. Aivan kuin kasvojen luustoa olisi muokattu? Plastiikkakirurgien arviot sisältävät mm. kaksi nenäleikkausta, huulitäytteet, botoxia, kulmien kohotus, poski-implantit, leukaimplantti, leuan uudelleenmuotoilu, silikoni-implantit. Eihän tuota voi pitää enää todellisena kauneutena. Mitä järkeä tuntea olonsa paskaiseksi, kun ei tuotakaan lopputulosta ole saavutettu ilman veistä? En keksi vastausta, mutta jotenkin tyhmä olo tulee, koska minun kohdallani kynnys mennä Rolfin ovea kolkuttelemaan on sen verran korkealla.

Madonnasta, Michael Jacksonista tai Victoria Beckhamista on varmaankin turha puhua.

Angelina Jolie: nenäleikkaus. Jennifer Aniston: nenäleikkaus + silikoni-implantit. Brittany Murphy: nenäleikkaus + silikoni-implantit. Nämä ovat arvioita, eivät vahvistettuja. Aika ilmiselviä kuitenkin, sanoisin.

Voi, Halle Berry. Jotakin mystistä tapahtui vuosien aikana.

Onko veitsen kautta saavutettu kauneus aitoa ja hyväksyttävää? Jos ei, mitä järkeä katsoa sellaista ylöspäin? Jos on, miksei samantien sitten alenneta kauneusleikkausten hintoja maailmanlaajuisesti ja täytetä maailmaa kauniilla ihmisillä?

7 kommenttia:

  1. rupesin lukee. vaikutat mielenkiintoselta tyypiltä ja kirjotat kival tyylillä. bongasin sut ensiks demista ja sit tuolta höyhenen kevyt -foorumilta 8)

    VastaaPoista
  2. Mielestäni veitsellä saavutettu kauneus ei ole sen kummempaa kuin meikkaamallakaan saavutettu. Tietenkin joskus se menee aivan yli, eikä ole kaunista lainkaan. Mutta jos saavuttaa plastiikkakirurgialla sellaisen ulkonäön, josta pitää, ei siinä ole mitään vikaa.

    Maksaahan se paljon ja itse olen huomannut aiemman, hyvin negatiivisen suhtautumiseni johtuvan lähinnä siitä, että itseäni harmittaa kun ei ole varaa tehdä samoin. Toisaalta, en edes tiedä mitä leikkelisin. Harvoin nimittäin näkee onnistunutta kauneusleikkausta.

    VastaaPoista
  3. älyttömän hyvin kirjoitit:D noi ylempänä olevat muokkaukset aika lailla sisältää ne mun haluamat jutut

    VastaaPoista
  4. Mä oon vuosia miettinyt, että mitä jos. Toisinaan nenäni vaikuttaa itselleni vuorelta, mutta muiden mielestä "se on just hyvä". Haluaisin ehdottomasti muokata sitä, mutta en kuitenkaan kehtaa. Tuntuu vielä kuitenkin siltä, että yleisen käsityksen mukaan kauneuskirurgia on paheksuttavaa eikä lopputulos ole aitoa. Ja todella mietin aivan liikaa muiden mielipiteitä :D

    VastaaPoista
  5. Tää oli kyllä tosi hyvin kirjotettu, pisti tosiaan miettimään asioita!

    VastaaPoista